PREDAVANJE „MLADI VOZAČI U CESTOVNOM PROMETU“

 

internetG8

Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, temeljni je dokument i platforma za podizanje razine sigurnosti cestovnog prometa u našoj državi na višu, prihvatljiviju razinu od sadašnje. On u svom operativnom dijelu obuhvaća sve subjekte kojima je djelokrug rada na neki način vezan za sigurnost cestovnog prometa. To znači da u njegovom provođenju sudjeluju ministarstva, stručne organizacije, strukovne udruge, udruge građana i svi ostali koji mogu dati doprinos postizanju spomenutog cilja.
Nacionalni program na području naše države postoji od 1994. godine, a posljednji, za razdoblje 2011. – 2020. godine, donijela je Vlada RH u travnju 2011. godine. Za njegovog nositelja, kao i u prethodnim programima, određeno je Ministarstvo unutarnjih poslova.
Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom te policijskim službenikom za nadzor i planiranje Darkom Ćorkovićem organiziraju predavanje na temu „Mladi vozači u cestovnom prometu“ koje možete poslušati u ponedjeljak, 26. Listopada u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice s početkom u 19 sati. U sklopu predavanja gospodin Ćorković postavio je i izložbu u predvorju Knjižnice koju možete pogledati tijekom Mjeseca hrvatske knjige, od 15. listopada do 15. studenog. Naziv izložbe je „Sigurnost u cestovnom prometu“.

Skip to content