Preseljenje knjižnice

Dana 2. studenog 2020. godine Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice započela je preseljenje na privremenu adresu gdje će biti do dovršetka radova na Gregerovoj vili, koja će postati trajna lokacija Knjižnice.

Privremena lokacija na kojoj se nalazimo nakon preseljenja je Trg Isidora Kršnjavoga 4 (stambena zgrada odmah pored Gregerove vile, prizemlje, ulaz s južne strane – parkiralište).

U razdoblju od 20 radnih dana uspjeli smo preseliti cjelokupan inventar Knjižnice: preko 60 000 knjiga, brojne police, ormare i ostali namještaj te svu opremu potrebnu za rad. Iznimno smo zahvalni gradonačelniku grada Našica Josipu Miletiću na iskazanoj pomoći, direktoru Našičkog parka Hrvoju Žihi, te poslovođi Odjela čistoće i tržnice Mireli Rončević što su preraspodijelili svoje djelatnice javnih radova u ispomoć kod pakiranja i prenošenja knjiga. Isto tako smo zahvalni i gospodinu Darku Cerovskom i njegovoj ekipi koji su nam prenijeli sve police i ormare u novi prostor i iste montirali i učvrstili. Također, zahvaljujemo i gospodinu Milanu Papučiću na pomoći oko prenošenja i prijevoza dijela knjižničnog inventara.

Nažalost, našem poslu tu nije kraj. Iako smo sve fizički preselili, pred nama je još jedan veliki posao organiziranja knjižne građe na policama i sređivanje prostora kako bi sve bilo spremno za otvaranje vrata korisnicima. S obzirom da ne možemo knjige samo nabacati na police i reći “to je to”, u tijeku je još jedan veliki posao preslagivanja i slaganja knjiga kako bi se znao gdje je što, a mi brže pronašli tražene knjige. Zato molimo sve korisnike za strpljenje. Knjižnica će biti otvorena, ali točan datum još ne možemo predvidjeti. No, ono što možemo reći je da ćete otvorenjem Knjižnice na novoj, privremenoj lokaciji moći posuditi puno novih naslova.

Knjige koje imate posuđene zadržite kod sebe do otvaranja knjižnice. Zakasnina se ne obračunava!

Do ponovnog susreta želimo vam sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu 2021. godinu!