NOĆ KNJIGE U HRVATSKOJ NARODNOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI NAŠICE

Noć knjige 2018., manifestacija koja već sedmu godinu zaredom tematizira knjigu i popularizira čitanje, održat će se 23. travnja u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige, a ovogodišnja tema joj je Budućnost knjige.

Temom se nastoji potaknuti publiku, čitatelje, sudionike, medije i širu javnost na promišljanje o izazovima koje pred knjigu postavlja razvoj suvremene tehnologije te na istraživanje o povezanosti knjige i čitanja sa znanošću, izumima, inovacijama, novim formatima i tehnologijama. Umjesto okretanja prošlosti, obilježavanja obljetnica rođenja ili smrti velikana pisane riječi, u središtu zanimanja je i pitanje kako tehnologija mijenja naše živote i načine na koje pričamo priče (npr. pod utjecajima društvenih mreža), koje su poteškoće koje ju prate te njihov utjecaj na zainteresiranost za čitanjem.

U našoj Knjižnici moći ćete pogledati zanimljivu izložbu „Od korice do police – prošlost, sadašnjost i budućnost knjige“ koju su pripremile Silvija Šokić i Marija Buha.

Za sve korisnike priređena je akcija „Na spoj na slijepo s knjigom“ koja podrazumijeva posudbu knjige čiji naslov će korisnik otkriti tek kad stigne kući. Knjige za ovu akciju pripremila je Blaženka Pavlović Radmanović. Osim ovih sadržaja, Knjižnica u tjednu koji je pred nama organizira i još jedno putopisno predavanje i igrokaz za djecu. Knjižnica će raditi produženo do 21 sat.

 

Stoga nas pratite i navratite do Knjižnice!

201803070646050.hgjefnimdiekjnhd

Skip to content