Odjel beletristike

Police ovog odjela ispunjavaju knjige iz područja književnosti. Sve su knjige u slobodnom pristupu, što znači da ih možete pregledavati, istraživati, listati te posuditi. Kao i na ostalim odjelima Knjižnice, građa je na Odjelu književnosti složena prema univerzalnoj decimalnoj klasifikaciji (UDK). Oznake na bočnim stranama polica pomažu vam u pretraživanju i snalaženju među policama.

Na policama možete pronaći djela koja pripadaju različitim književnim vrstama, od zabavnih, romantičnih romana do napetih kriminalističkih romana i trilera. Osim njih, možete pročitati i klasike hrvatske i svjetske književnosti. Ako netko želi odlutati u nove svjetove i razmišljati o novim tehnološkim izumima, za sebe može pronaći roman iz područja znanstvene fantastike.

Pročitati autobiografske zapise i istinita svjedočanstva, romansirane biografije poznatih osoba i književnika? Otputovati u različita povijesna razdoblja? Nasmijati se uz duhovite i zabavne stranice? Prošetati stihovima poznatih pjesnika ili otkriti nove pjesničke glasove?

Sve to, omogućit će vam književna djela koja možete pronaći u suvremeno opremljenom i ugodnom prostoru Odjela književnosti koji će, ako mu dopustite, postati vaše omiljeno mjesto i odvesti vas u neslućene predjele mašte.

Uređen, ugodan, prijateljski prostor Odjela sa svojom književnom raskoši, koja će zadovoljiti svaki čitateljski ukus, poziva vas da ga otkrijete.

Dječji odjel

Dječji odjel sastoji se od odjela dječje književnosti i igraonice. Namijenjen je djeci vrtićke dobi, predškolskoj djeci, djeci i mladeži osnovnoškolske dobi, ali i svima koji rade s djecom. 
 
Dječji odjel sadrži raznoliki fond primjeren svim uzrastima. 
Knjižnična građa u igraonici sastoji se od slikovnica (taktilne, problemske, pop-up slikovnice), slikovnica za najmlađe i raznih igračaka. 
 
Na Dječjem odjelu nalazi se dječja književnost i književnost za mladež, literatura za djedcu iz različitih područja znanosti, stripovi za mladež te računalo za rad. 

Znanstveni odjel

Znanstveni odjel Gradske knjižnice Našice smješten je na prvom katu i nudi bogat fond od oko 20 tisuća jedinica znanstvene i popularno-znanstvene građe iz svih područja ljudskog znanja. Odjel posjeduje referentnu zbirku koja se sastoji od različitih enciklopedija, leksikona, jezičnih i stručnih rječnika te mnogih drugih priručnika.

U sastavu odjela nalaze se i posebne zbirke: Zavičajna zbirka, Zbirka Domovinskog rata i Makedonska zbirka. Građom iz posebnih zbirki korisnici se mogu koristiti samo u prostoru Knjižnice, dok je ostala stručna građa u slobodnom pristupu.

Odjel osigurava mjesto za uživanje u čitanju i istraživanju, učenje u ugodnom ambijentu te rad na pet računala.

Cilj je dostupnošću i služenjem informacijama na raznim medijima pružiti široj lokalnoj zajednici što brže i lakše usvajanje svih vidova stručnosti i znanja.

Namijenjen je školskoj i studentskoj populaciji za obrazovni i istraživački rad, kao i svim zainteresiranim građanima za dolaženje do informacija potrebnih u svakodnevnom životu.

Skip to content