NOĆ KNJIGE U HRVATSKOJ NARODNOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI NAŠICE

PLAKAT 23 04 2015 NOĆ KNJIGE-page-001

Dana 23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava, kao simbolični datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. umrli Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega. Dana 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio Juditu. Hrvatska u želji da knjiga dobije status koji joj pripada u modernom društvu 2012. godine pokreće manifestaciju Noć knjige po uzoru na Veliku Britaniju, SAD, Irsku i Njemačku. Dana 23. travnja, od 18 sati do 1 sat iza ponoći u brojnim knjižarama i knjižnicama u Hrvatskoj organizirati će se razna događanja: promocije knjiga, potpisivanje knjiga, javna čitanja itd., sve s ciljem poticanja interesa javnosti za knjigu, nezamjenjivo kulturno dobro.
U Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice 23.4. manifestaciju NOĆ KNJIGE obilježiti ćemo sljedećim akcijama i aktivnostima:
NOĆ OTVORENIH VRATA KNJIŽNICE
 produženo radno vrijeme od 19 do 21 sat

 upoznavanje naših korisnika i onih potencijalnih korisnika s našim knjižnim fondom, uslugama, aktivnostima…

 Večer šansone sa Srđanom Depolom od 19 sati u prostoru Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice

 Akcija „Na spoj na slijepo s knjigom“ – oni korisnici koji budu željeli imat će mogućnost posuditi knjigu čiji naslov i sadržaj neće moći vidjeti dok ne dođu kući

Skip to content