ODRŽANA RADIONICA ZA DJECU „GDJE SU NESTALI KOZLIĆI?“ U KNJIŽNICI

U Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice jučer je održana kreativna radionica pod nazivom „Gdje su nestali kozlići?“ u organizaciji Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice.  Prema poznatoj Grimmovoj basni „Vuk i sedam kozlića“, volonterka Valentina Stanković Dervić osmislila je cijelu predstavu. Za pribor je koristila platno na kojem je  bila nacrtana kuhinja u kojoj kozlići žive, plastificirani vukovi i maleni kozlići. Volonterka Valentina Stanković Dervić glumila je mamu kozu i na kreativan način prepričala cijelu basnu.

Djeca su pozorno slušala priču i sudjelovala u pričanju, a najzanimljiviji dio predstave bio im je potraga za malenim kozlićima po cijelom dvorcu i Knjižnici. Zajedno s ravnateljicom Knjižnice Silvijom Šokić i odgojiteljicom Valentinom Stanković Dervić s velikim oprezom i radoznalošću pretražili su svaki kutak Dvorca i Knjižnice. Pronašavši svih sedam kozlića, djeca su se zajedno s odgojiteljicom  Valentinom Stanković Dervić vratili u salon i zajedno zaplesali uz pjevanje vesele pjesme „Koza, roza“ i „Tko se boji vuka još?“.

Kraj ovog susreta završio je dijeljenjem medalja svima jer su bili hrabri i sudjelovali u pronalasku kozlića. Veselim i glasnim pozdravom meketanja, završen je ovaj dječji susret.

Ove radionice održavaju se u sklopu projekta “Volonterska platforma “STAV Našica – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica u suradnji s Centrom za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP).

Sljedeća kreativna radionica održat će se u mjesecu ožujku, a tema će biti „Uskršnja izrada jaja“.

 

DSCN1184

DSCN1188

DSCN1193

DSCN1209

DSCN1217

DSCN1226

DSCN1242

DSCN1250

DSCN1281

DSCN1294

 

Skip to content