„STEPENICE DO NEBA“ – IVANA ADLEŠIĆ PERVAN

DSCN0641

U organizaciji Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice i nakladničke kuće Školska knjiga jučer je predstavljena knjiga „Stepenice do neba“ autorice Ivane Adlešić Pervan.  Prisutne učenike sedmog i osmog razreda Osnovne škole Dore Pejačević i Osnovne škole kralja Tomislava , kao i njihove profesorice i knjižničarke pozdravila je ravnateljica Knjižnice Silvija Šokić. Zahvalila se autorici na dolasku i uključivanju u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u našoj Knjižnici te pozvala učenike i sve prisutne na ostale sadržaje, predstavljanja i akcije u našoj Knjižnici.

Autorica Ivana Adlešić Pervan ispričala je učenicima sadržaj knjige, kojim je stilom pisana, glavne likove i samu ideju pisanja ovog djela.

            „Stepenice do neba“ ,  djelo je pisano u obliku dnevnika o srednjoškolcu Ivanu koji se bori sa svim onim s čime se bore i ostali mladi njegovih godina (borba s roditeljima, nastavnicima, sestrom Anom i nemogućom ljubavi). Zbog prekratke zadaćnice i neprimjerenog odgovora profesoru, slijedi mu kazna, pisanje dnevnika. U tom pisanju otkriva koju vrstu glazbe voli, filmove, sve svoje događaje i osjećaje.

Učenici su ostvarili izvrsnu interakciju s autoricom, zainteresirali su se za čitanje i velikom pljeskom zahvalili autorici na dolasku.

Predstavljanje je bilo održano u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice.

DSCN0644

DSCN0649

Skip to content