PREDSTAVLJENA KNJIGA ŽENA, MAJKA I NEČIJA KRALJICA ANITE SERTIĆ KURTUŠIĆ

Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice sinoć je organizirala predstavljanje knjige Anite Sertić Kurtušić „Žena, majka i nečija kraljica“. Sve prisutne goste pozdravila je ravnateljica Knjižnice Silvija Šokić koja je i vodila ovu književnu večer.

Na samom početku, spisateljica Anita nam se predstavila i otkrila da se u ovom gradu ne osjeća kao gošća, pošto je njezin suprug Bruno Našičanin. Pozdravila je sve, a posebno svoju obitelj, supruga i dvije prekrasne djevojčice bez čije podrške ova knjiga ne bi bila napisana. Radi kao profesorica hrvatskog  jezika i književnosti u manjoj školi u blizini Bjelovara, a u slobodno vrijeme bavi se svim onim brigama kao i svaka druga majka, školom, lektirama, slobodnim aktivnostima.

Odgovarajući na postavljena pitanja, spisateljica Anita Sertić Kurtušić otkrila je da je riječ o vrlo zanimljivoj knjizi koja predstavlja sve životne situacije jedne žene napisanoj na jedan iskren, pomalo ironičan način. Njezine priče predstavljaju vrlo slične priče kolumnistice iz serije „Seks i grad“ Carrie Bradshaw, samo što radnja nije u New Yorku, glavna junakinja ne nosi skupe cipele i ne postoji “Faca” koji ju negdje tajno čeka, već postoji njezin topli dom i sigurno utočište, njezin suprug Bruno.

Večer je uljepšala njezina kćerka Lara izvodeći glazbenu točku na flauti. Prijateljica Ignacija Barači pročitala je recenziju knjige.

Spisateljica nam je za kraj otkrila da je knjigu pisala 3 mjeseca, a sada se trenutno bavi pisanjem priručnika za djecu s problemima u čitanju.

Knjiga se mogla kupiti po promotivnoj cijeni od 60,00 kn, a uz knjigu se na poklon dobio ruž poznate kozmetičke tvrtke Farmasi.DSCN1390

DSCN1396

DSCN1399

DSCN1400

DSCN1403

DSCN1406

DSCN1407

DSCN1414

DSCN1421

DSCN1422

Skip to content